Ik ben Iris: 30 jaar, bezig te promoveren, verloofd, moeder van een zoontje (3) en een dochter (1).

Dit blog is de plek waar ik tot “rust” kom. In mijn dagelijks leven heb ik soms het gevoel dat ik te weinig tijd heb om rustig om me heen te kijken en te genieten van de kleine dingen. Juist daarvoor wil ik op Kleine Notities aandacht hebben.

Maar, hoewel ik aardig perfectionistisch kan zijn, ben ik tegelijkertijd iemand die nooit alleen aan de mooie dingen aandacht kan schenken. En dus wil ik mezelf ook de ruimte geven te reflecteren op de dagelijkse onzekerheden. Het liefst gecombineerd met sociaal bewustzijn.

Wat vindt je zoal op dit blog?

 • Dagelijks

  Dagelijks Leven

 • Boeken

  Boeken

 • Mama/Kindjes

  Mama & Kindjes

 • Mooie Plekjes

  Mooie PlekjesDagelijks Leven

Werk en vrije tijd. Organisatie. Planning. Uitstapjes. Kleding. Eten en Drinken. Je snapt het: Hier besteed ik aandacht aan de dagelijkse dingen.

Boeken

Lezen en boeken zijn een grote liefde van me. Hoewel ik lang niet meer zoveel lees als ik deed voordat ik kinderen kreeg, probeer ik nog steeds tijd vrij te maken om regelmatig een boek te lezen. Ik ben geen “officiele reviewer”; mijn posts over boeken zijn eerder persoonlijke verwachtingen en reacties.

Ik ben altijd op zoek naar leuke kinderboeken om voor te lezen aan mijn zoontje. In dat verband vestig ik hier speciaal de aandacht op mijn Kinderboeken Project.

Mama/Kindjes

Ik wil niet beweren dat mijn kinderen “mijn alles” zijn. Ik probeer ook aandacht te hebben voor andere dingen in mijn leven. Maar ik kan het niet ontkennen: ze nemen mijn gedachten en leven behoorlijk vaak over. En toch, door de drukte ben ik bang soms niet genoeg stil te staan bij de kleine ontwikkelingen en veranderingen. De trots bij een eerste lachje, woord, of zin. Of de twijfels die je als moeder kan voelen. Binnen de rubriek post ik dus over ouderschap en kindjes.

Mooie Plekjes

Drie jaar geleden ben ik verhuisd van Groningen naar een klein dorpje in de kop van Overijssel. Tegelijkertijd betekende een baby dat ik minder tijd had om er op uit te trekken. Ik ken mijn nieuwe directe omgeving nauwelijks. En ook van de rest van Nederland heb ik voor mijn gevoel nog maar weinig gezien. In deze rubriek ben ik dus op zoek naar “mooie plekjes”: in de regio, het land, en de rest van de wereld.

Sociaal

Het leven als promovendus kan behoorlijk geïsoleerd zijn: als uitvoerder van een individueel project, maar ook geisoleerd van de samenleving. Je leert vooral  te deconstrueren. In dat verband mis ik het soms om ook echt iets te “doen” rondom vraagstukken die me aan het hart gaan. Binnen deze rubriek wil ik ook constructief bezig zijn. Dat zal waarschijnlijk door middel van kleine dingen zijn, maar ik hou me vast aan het idee dat ook kleine dingen effect kunnen hebben.

Kleine Dingen

Letterlijk: de kleine “dingen” die me gelukkig maken, maar wellicht niet onder een van de categorieën passen. Of gewoon als object op zich aandacht verdienen. Je vindt ze hier.Ik hoop dat je dit blog met plezier zult lezen. Heb je vragen, suggesties, opmerkingen? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen.