De grote wereld

Ik heb allerlei berichten in de planning staan, maar eerlijk gezegd kan ik me er even niet toe zetten om bezig te zijn met Gilmore Girls of een prentenboek. Dat komt wel weer. En vast ook snel. Maar nu nog even niet.

Toen ik dinsdag postte over “de grote en de kleine wereld” en mijn rol daarin, had ik eerlijk gezegd geen moment stil gestaan bij de verkiezingen in de VS. Laat staan Trump. Het ging over een gevoel dat breder is en al langduriger aanwezig. Maar laten we eerlijk zijn: Trump maakt het allemaal net wat directer relevant. Of maakt de relevantie directer zichtbaar. Take your pick.

Ik kan een lijstje maken (anti-feminist; discriminering van LGBTQ+, POC, moslims; wereldpolitiek/America first; etc), maar laten we zeggen dat Trump en ik niet op een lijn zitten. Totaal niet.  En ik wil er voor waken dat dit een “ver van mijn bed show” wordt. Want ja, het is Amerika en het politieke systeem is daar anders en de samenleving is (deels) anders ingericht. Maar zó anders is Wilders niet. Zó anders zijn sommige discoursen in de samenleving niet. Zó weinig impact heeft Amerika niet in directe en indirecte zin.

De afgelopen 24 uur ben ik constant lijstjes aan het maken in mijn hoofd, van dingen die ik wil doen. Van dingen die ik wellicht kan doen. Niet alleen in relatie tot Trump. Of de aankomende Nederlandse verkiezingen. Maar breder. Als ik vind dat er dingen verkeerd gaan, dan zal ik dat bespreekbaar moeten maken, het aankaarten, actie ondernemen, kortom: iets doen. Hoe klein, zelfs miniscuul, mijn bijdrage ook is. Be the Change. In kleine en in grotere zin. En daar ga ik dus de komende tijd over nadenken.

Ik ben dus gemotiveerder om met die grote wereld aan de gang te gaan. In kleine stapjes, zoals ik het eerder al zei. Overigens betekent dat niet dat boeken, muziek, film, moederschap en lifestyle van mijn radar verdwijnen. Maar vandaag speelt voor mij vooral even dat andere. Ik hoop dat jullie dat begrijpen.

1 Comment on De grote wereld, dus.

  1. Evelien - Luv2Move
    14 november 2016 at 12:36 (2 jaar ago)

    Heel erg herkenbaar! Wie had er nou in vredesnaam verwacht dat het Trump zou worden? Ik word er boos om dat zoveel mensen denken: aach het is in Amerika, daar hebben wij geen last van. Zeker dat wij hier wel last van gaan hebben en dat maakt me bang! Hopelijk gaat alles meevallen, daar hou ik mij aan vast, maar hoe het mogelijk is dat hij aan de macht is gekomen, dat er ZOVEEL mensen op hem gestemd hebben. Ik snap er niks van!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *