bloemen november

Het was hier stil. Dat kwam doordat het begin van November overweldigend druk was op mijn werk. Deadline na deadline. Ook de rest van de maand is het druk, maar ik heb wel weer iets meer rust gevonden nadat we afgelopen weekend even lekker thuis helemaal niets hebben gedaan (afgezien van de gebruikelijke huishoudelijke dingen).

Ik had dus ook niet echt tijd voor blogposts. Maar wat ik wel deed was een lijstje maken van dingen om naar uit te kijken in November:

// Er staan een heleboel leuke concerten op de agenda deze maand. Jammer genoeg kan ik zelf bij geen enkele aanwezig zijn. En dat betekent dat ik voor het eerst in jaren Nada Surf (12 November – Patronaat, Haarlem) en The Veils (24 November – Melkweg, Amsterdam) mis als ze in Nederland staan. Mocht je overigens nog kaartjes kunnen bemachtigen, dan staan vanavond en komende woensdag ook nog Biffy Clyro met Lonely the Brave als support act in Tivoli en 013.

// November betekent ook nieuwe releases op TV. Ik kijk uit naar The Crown op Netflix (ja, die is al een aantal dagen te zien, maar ik heb zelf nog geen tijd gevonden). En ook Before the Flood staat op mijn lijstje van dingen die ik deze maand wil kijken.

// Nu we het toch over releases hebben: Fantastic Beasts and Where to Find Them verschijnt op 16 November. Ik weet nog steeds niet wat ik er nou precies van vind dat dit een film wordt, maar anderzijds: what the hell, meer Harry Potter universe for the win.

// Voor degenen met kinderen: Knutsel een lampion en vier Sint Maarten komende vrijdag! (Dit is overigens vooral om mezelf te herinneren – ik kom uit een deel van het land waar Sint Maarten niet gevierd wordt, en nu woon ik ergens waar dat wél gebeurt. Pim is misschien nog iets te klein, maar ik vermoed dat er buurkinderen zijn die hem er maar wat graag bij hebben).

// Sowieso is November bij uitstek geschikt om de knutselspullen tevoorschijn te halen. Nu het weer buiten slechter wordt ben ik druk in de weer om een knutselkoffer voor Pim samen te stellen (en koop ik meteen ook wat spulletjes voor mezelf).

// En nu we het over slechter weer en donker wordende dagen hebben: November is uitermate geschikt om je te verdiepen in het Hygge fenomeen, een woord dat overgewaaid is uit Denemarken en warmte/knusheid/gezelligheid betekent, voornamelijk tijdens de wintermaanden. Ik lees me al een tijdje in en probeer stapje voor stapje mijn huis meer hyggelig te maken voor de winter (ik heb namelijk nog wel eens moeite met de wintermaanden). Binnenkort schrijf ik hier meer over, maar je kunt nu al wat inspiratie opdoen via Pinterest.

Ik kan nog wel wat dingen verzinnen voor November, maar uiteindelijk is er één ding dat bovenaan mijn verlanglijstje staat: 25 November. Netflix. Nieuwe Gilmore Girls. Tot die tijd kun je hier alvast de trailer kijken (en nóg eens, en nóg eens) om in de stemming te komen.

– – –

Op het blog zet ik de komende maand in op een aantal dingen: 1. Regelmatig posten, regelmatig reageren op andere blogs; 2. trouw aan mezelf blijven (later meer); 3. Ik wil over de eerste 10 boeken van mijn Kinderboeken Project geschreven hebben tegen eind november; 4. Groener leven in kleine stapjes; 5. Updates rondom het “Use it” project.

Heb jij net als ik altijd wat moeite met de komende winter? Zijn er speciale dingen die je doet om je voor te bereiden? Of heb je, los hiervan, leuke plannen voor november? 

3 Comments on November

 1. Romy
  8 november 2016 at 07:54 (2 jaar ago)

  Zo te horen ga je een nogal drukke, maar wel fijne maand tegemoet! Wat leuk dat je het ‘hyggelig’ wilt gaan maken! Alleen al dat woord 🙂

  Beantwoorden
  • Iris
   8 november 2016 at 11:27 (2 jaar ago)

   Ja, het is een prachtig woord niet waar? Alleen daarom al de moeite waard.

   Beantwoorden
 2. Sheila
  15 november 2016 at 23:08 (2 jaar ago)

  November is een prima maand. De verjaardag van mijn zoontje wordt gevierd (afgelopen zaterdag) en de sfeervolle donkere avonden beginnen. De winter efteling komt er dan aan. Het is eigenlijk meteen een voorloper op een Nog leukere maand!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *