Naast boeken is muziek een van mijn meest uitgesproken hobby’s. Hoewel ik er de laatste jaren een stuk minder fanatiek mee bezig ben geweest, zijn er nog steeds artiesten en liedjes waar ik heel fanatiek verliefd op ben. Door middel van de rubriek “Lovely Liedjes” wil ik mezelf de ruimte geven aandacht te schenken aan die muziek die me op dit moment het meeste doet.

Lovely Liedjes

Mijn vriend en ik zijn nu een jaar lang verloofd. We hebben niet zoveel haast met trouwen (ook niet met die verloving trouwens). Ik heb (nog) niet zoveel ideeën over hoe ik wil trouwen. Dat heb ik ook nooit heel erg gehad trouwens. Ik weet dat ik de belangrijke personen in mijn leven om me heen wil hebben. Dat ik het eigenlijk een heel fijn idee vind dat mijn kindjes er bij zullen zijn. En dat ik een leuk, gezellig, maar niet per se grootschalig feest wil.

Waar ik wel al jaren over nadenk zijn de liedjes die ik ergens op de dag zou willen horen. Eens in de zoveel tijd kom ik een liedje tegen waarvan ik denk: dit vervat echt perfect hoe ik het voel. Dat is overigens ook niet toevallig. We leerden elkaar kennen via een gedeelde muzieksmaak. En ook hij zegt wel eens dat hij dit liedje toch eigenlijk wel zou willen horen tegen de tijd dat… Zodoende dus.

Eén van de liedjes op mijn lijstje is Wall of Arms van The Maccabees. En dan vooral hier om:

I woke up with a loved one’s eyes upon me
Loved one’s arms around me

Oh, she’s my one and only
And I grew up in the bosom of my family
Eight strong arms around me

Oh, from the seed they’ve grown me
And I thank those, those who kept me company
They are a wall of arms around me
Oh, it is they who are my army

Het idee van een groep van mensen die om je heen staat als “army”, waar je steun kunt vinden in moeilijke tijden, die je hebben zien (op)groeien en dus de goede en slechte kanten van je kennen en je ondanks alles steunen en liefhebben. Dat is wat ik terugzie in Wall of Arms en dat is een idee dat ik graag meeneem tijdens een trouwerij, hoe deze dan ook vormkrijgt in de komende jaren.

Luister Wall of Arms hier. En neem vooral de tijd om meer van The Maccabees te beluisteren. Ze zijn zo’n band die ik meestal vergeet te noemen als favoriet, maar waar ik eigenlijk bijna altijd naar kan luisteren. Zulke mooie liedjes. Zo zonde dat ze inmiddels uit elkaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *