Zonnebloemen

// Wij waren laat met het inzaaien van zonnebloemen, maar door de late zomertemperaturen hebben we de laatste maand volop kunnen genieten van bloeiende zonnebloemen. Deze week knipte ik de nog mooi bloeiende bloemen af, voordat er vorst overheen kwam. Ze staan nu op de vaas in de woonkamer. Zo heb ik nog wat zonnigheid in huis. En dan ook nog van eigen kweek. (Niet dat er iets speciaals is aan het inzaaien van een paar zonnebloemzaadjes, maar dat is hoe ver mijn niet-zo groene vingers dit jaar kwamen en ik heb er plezier van).

// Pim lijkt éindelijk op te knappen (hij kwakkelt al 2 maanden wat met vermoeidheid) en hij is ineens heel druk aan het spelen, heeft allerlei nieuwe speelvaardigheden, en houdt hele verhalen (niet dat dat laatste nieuw is). Ik mocht dit weekend lekker met mijn kindjes spelen en heb er van genoten.

// Tegelijkertijd lijkt Emmi deze week zowaar best wel oké op haarzelf te slapen én rolt ze nu echt alle kanten op als ze op zichzelf speelt. En ja, die lachjes van deze baby. <3.

// Verder was het deze week topdrukte qua werk en deadlines. En dat blijft de komende weken ook nog zo. Ik zie door de bomen het bos even niet meer zo goed. Maar ik probeer mezelf overeind te houden door maar steeds op het eerstvolgende ding te concentreren. Man, dat laatste jaar van een promotieonderzoek – not the easiest.

// Natuurlijk heb ik juist tijdens die drukte 101 ideeën over dingen die ik in de andere domeinen van mijn leven wil doen: bewuster leven, groener consumeren/minderen, eindelijk het huis wat decoreren, vaker bakken. Dus voor nu gaan alle ideeën op papier en probeer ik me vast te houden aan het idee dat ik binnenkort hopelijk weer wat lucht heb.

2 Comments on Kleine Notities: Zonnebloemen en Drukte (Week 42)

 1. Romy
  26 oktober 2016 at 18:31 (2 jaar ago)

  Wauw, die zonnebloemen!
  Wat fijn dat het met Pim iets beter lijkt te gaan. Hopelijk zet dat door! Succes met alle werk voor je promotie-onderzoek! Lijkt me inderdaad lastig als je in de afrondende fase zit!

  Beantwoorden
  • Iris
   27 oktober 2016 at 09:50 (2 jaar ago)

   Het leuke is dat nu ik gerichter foto’s probeer te maken van dit soort dingen, ik ze ook weer meer leer appreciëren. En daar word ik dan weer blij van 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *