Afgelopen weekend was ons meisje alweer 5 maanden oud. 5 maanden. Het ging voorbij alsof het niets was. En ook bij ons dochtertje voelt het, net als bij ons zoontje indertijd, alsof ze er eigenlijk altijd al was. Het is bijna vanzelfsprekend. Maar ook zo bijzonder.

5 maanden

’s Avonds als ze bij mij ligt te slapen voordat ze naar bed gaat, kus ik haar altijd even extra vaak. Want ieder kusje telt. En ieder moment telt met een kindje. Soms probeer je dan in zo’n kusje te vervatten hoe veel je voor haar voelt. Maar dat kan natuurlijk niet.

Het is niet dat de tijd is omgevlogen, per se. Er waren zat dagen die eindeloos duurden, vooral die eerste 3 maanden. Het is eerder dat je denk ik bij kleine kinderen altijd het idee hebt dat er meer momenten moeten zijn, zodat je je nog beter kunt herinneren hoe klein ze waren en hoe snel ze veranderen. Soms van de ene op de andere dag. En stiekem zijn ze met iedere verandering weer iets meer mens en daardoor misschien nóg wel leuker. Maar tegelijkertijd wil je ook zo graag dat ze voor altijd klein blijven.

Emmi is dol op haar broertje. Op van haar rug naar haar buik rollen, maar niet per se de andere kant op, hoewel ze het wel kan. Op Winnie de Poeh die in haar box ligt. Op brabbelen naar papa en mama en vooral naar Pim. Op dingen in haar mond stoppen, en dan vooral doekjes. Op haar spiegelbeeld. En op hele brede glimlachen met dat typische baby-schaterlach geluid.

Ik ben best wel een beetje, of nee best wel erg, verliefd op haar. Ik hoop dat dat ook wederzijds is. En dat dat nog heel lang zo mag blijven.

(Ze kreeg een kinderstoel van oma deze week. Ik doe nog even net alsof ze daar nog lang niet aan toe is. Maar vandaar dat ze papier vast heeft op de foto. Want dit soort cadeaus moet je natuurlijk memoreren met een foto).

3 Comments on 5 Maanden

  1. Sheila
    3 november 2016 at 21:05 (2 jaar ago)

    Wat een ontzettende lieve post!!

    Beantwoorden
    • Iris
      3 november 2016 at 21:07 (2 jaar ago)

      Dankje! Ik was een beetje bang dat het wat té overkwam toen ik het teruglas. Maar het is wel echt waar.

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on 5 Maanden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *