Tijdens de Kinderboekenweek blog ik iedere dag over een kinderboek. Vandaag: Welterusten Allemaal van Chris Haughton.

– – –

Welterusten Allemaal - Chris Haughton
Welterusten Allemaal van Chris Haughton // Uitgeverij: Gottmer, 2016

Ik schreef vorige week al over Mama Kwijt, één van Pim’s favoriete boekjes. Ik noemde toen twee andere boeken van Chris Haughton: Stt! We hebben een plan en Stoute Hond. De één ook zo geweldig. De andere wat minder.

Wat ik toen nog niet wist was dat er inmiddels weer een nieuw boek van Haughton uit is. Toen ik zaterdag bij verschillende lokale boekhandels kwam voor kinderboekenweek, zag ik ‘m bij toeval staan: Welterusten Allemaal. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Welterusten Allemaal gaat over een bos waar alle dieren na zonsondergang moe zijn. Ze gapen en rekken zich uit. En gaan vervolgens slapen. Alle dieren behalve kleine beer, want die is helemaal nog niet moe…

Ook dit boek is weer een feest om te lezen. Het verhaaltje is simpel. Misschien wel de makkelijkste die Chris Haughton tot nu toe schreef. En daarmee is hij ook nét iets minder spannend om als ouder te lezen. Dat maakt Haughton echter goed door de mooie tekeningen. Ze hebben dezelfde herkenbare stijl, maar zijn een hele hoop kleurrijker. Pim leefde er van op. En ik eigenlijk ook. Stiekem wil ik er best een aantal van aan de muur in de kinderkamer.

Waar het verhaaltje misschien simpel is, is het ook super herkenbaar. Welk kindje heeft nou niet van die periodes dat hij of zij eigenlijk niet naar bed wil. Zegt dat hij echt nog héél wakker is? Kinderen kunnen zich dus heel goed inleven in kleine beer. Voor ouders is er een ander pluspunt: als je het zuchten, gapen en uitrekken van de dieren goed aanzet gaat de kleine vanzelf mee doen. En dan is het best makkelijk om te zeggen: “ben je stiekem ook een beetje moe?”

Ik denk niet dat Welterusten Allemaal net zo’n favoriet wordt als Mama Kwijt, maar ik denk wel dat we hem geregeld gaan lezen voor het slapengaan. En dat ik nog vaker met vertedering naar de mooie platen kijk.

3 Comments on Kinderboekenweek: Welterusten Allemaal van Chris Haughton

 1. Romy
  12 oktober 2016 at 13:00 (2 jaar ago)

  Wat leuk om eens een review van een kinderboek te lezen! Ik vind het nu al leuk om kinderboekjes te sparen voor als ik misschien ooit moeder mag worden.

  Beantwoorden
  • Iris
   13 oktober 2016 at 14:16 (2 jaar ago)

   Hah, dat is precies wat ik deed voordat ik kinderen kreeg 😉 Nu probeer ik me aan 1 boek per maand te houden voor de kinderen. Hoewel ik daar tijdens de boekenweek ernstig van af heb geweken..

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Kinderboekenweek: Welterusten Allemaal van Chris Haughton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *