Tijdens de Kinderboekenweek blog ik iedere dag over een kinderboek. Vandaag: Een Vakantie aan het Meer van Florence Ducatteau en Chantal Peten. 

– – –

Een vakantie aan het meer - Florence Ducatteau en Chantal Peten
Een vakantie aan het meer – Florence Ducatteau en Chantal Peten // Uitgeverij: Clavis, 2014

In Een Vakantie aan het Meer volgen we verschillende mensen die op vakantie zijn aan een meer: Robin is met zijn familie op vakantie, Amelie is op zomerkamp, meneer Yukata Komo komt langs met een groep toeristen. Alle drie gaan ze op zoek naar rust in de relatieve drukte rondom het meer, en dus gaan ze op weg naar een eilandje in het meer. Maar, als ze elkaar daar tegenkomen, is het eilandje helemaal niet meer zo rustig.

Dit mooie prentenboek, geschreven door Florence Ducatteau en geïllustreerd door Chantal Peten, verhaald over de relativiteit van rust zoeken op vakantie en hoe iedereen daar op zijn eigen manier invulling aan geeft. Dat klinkt best serieus, maar het boek zelf is luchtig en vooral naar het einde toe ook grappig.

Het grote pluspunt aan Een vakantie aan het meer vond ik de prenten. De tekeningen zijn mooi en erg gedetailleerd. Ze lenen zich dan ook bij uitstek om als kijkplaatjes te fungeren. Daar speelt het boek zelf ook op in door op de laatste pagina een heleboel zoekvragen te stellen, waardoor je naar nog meer details op zoek kunt.

Voor Pim was het verhaal en de humor nog wat te hoog gegrepen. Het is een boek voor vanaf een jaar of 4. Maar hij vond het wel heel leuk om lang naar iedere pagina te kijken en allerlei dingen te benoemen.

Kortom: Een vakantie aan het meer is een prachtig kijkboek in de vorm van een luchtig, maar ook doordacht, verhaal.

3 Comments on Kinderboekenweek: Een vakantie aan het Meer van Florence Ducatteau & Chantal Peten

 1. Loes | Gewoon iets met Loes
  10 oktober 2016 at 16:17 (2 jaar ago)

  Ha leuk, zo kom ik ook even op jouw blog neuzen natuurlijk :-). Leuk dat je elke dag een boek behandelt in de boekenweek! Dit boek ziet er leuk uit, en het klinkt ook als een ‘leuk’ verhaal (met dus best wel een boodschap). Zo, en nu ga ik even verder kijken op je blog!

  Beantwoorden
  • Iris
   13 oktober 2016 at 14:17 (2 jaar ago)

   Dankje voor het bezoekje 🙂

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Kinderboekenweek: Een vakantie aan het Meer van Florence Ducatteau & Chantal Peten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *