Oktober is niet mijn favoriete maand. Ik vind september leuker: minder dicht bij de winter, vaak zonnig maar niet te warm, nog geen overvolle agenda’s op de universiteit omdat alles net weer op gang komt.

Maar goed, het is nu dus oktober. En ik wil er een fijne maand van maken.

Hoe? Nou, eigenlijk heb ik niet zoveel plannen.

Eerst maar eens gewoon zien hoe het gaat. Mijn ritme hervinden. Werken, leven, vrije tijd. Misschien dat ik eindelijk weer sport in mijn dagritme kan opnemen? Maar ik wil ook niet al te ambitieus zijn..

Een zin per dag

Wat ik wel wil is weer hier schrijven. Zonder druk, maar er wel zijn. Ik heb namelijk ontdekt dat dit toch echt wel een bezigheid is waarvan ik tot rust kom. En omdat ik hier vrijwel zonder volgers zit, is het ook echt zonder druk (niet dat ik het niet leuk vind als mensen dit lezen – juist wel!).

Ik heb allerlei plannen hoor, voor blogposts en projectjes, van alles en not wat. Maar ik benoem ze nog maar niet. Het komt wel. Of het komt nog even niet. Zolang ik me er fijn bij voel.

Eén voornemen dan voor deze maand: echt iedere dag een kleine notitie maken. Ik begon ermee in juni, maar het verwaterde snel. En dat is nu, juist nu, zo zonde. Nu de kinderen zulke stappen maken. En ik met iedere zin die ik schrijf wat ruimte in mijn hoofd creëer. Dus ja: dat is mijn voornemen. Iedere dag in oktober tenminste één zin over de dag opschrijven.

5 Comments on Oktober.

 1. Romy
  6 oktober 2016 at 13:04 (2 jaar ago)

  Dat klinkt als een heel goed voornemen. Schrijven kan zo fijn zijn, al is het maar een zin per dag.

  Beantwoorden
  • Iris
   6 oktober 2016 at 13:44 (2 jaar ago)

   Dat ben ik met je eens. Schrijven helpt mij echt heel goed. En ik voel me een stuk “lichter” nu ik dat weer een beetje in de praktijk breng.

   Beantwoorden
 2. Lonneke
  6 oktober 2016 at 13:34 (2 jaar ago)

  Elke dag een notitie maken.. mooi voornemen! En leuk om later terug te lezen.

  Beantwoorden
  • Iris
   6 oktober 2016 at 13:43 (2 jaar ago)

   Hah, een mooi voornemen, maar niet altijd even makkelijk! Ik doe in ieder geval mijn best om meer te noteren voor ‘later’.

   Beantwoorden
 3. Saskia
  18 oktober 2016 at 21:06 (2 jaar ago)

  Ik ben heel erg benieuwd… Succes met deze voornemens 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *