Je raadt het al: ik heb te veel chocolade gehad tijdens de paasdagen. Of eigenlijk, de afgelopen maand.

Chocolade

14 dagen zonder chocolade. Dat is mijn voornemen vanaf vrijdag. En nee, het is geen 1 April grap.

Waarom? Ik ben altijd al een enorme zoetekauw geweest. Maar tijdens deze tweede zwangerschap loopt het echt een beetje de spuitgaten uit.

Daarbij komt nog dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap soms last had van enorme buikpijn. Wat bleek? Als ik geen chocola at had ik er geen last van. Deze tweede zwangerschap kan ik op zich wel tegen chocola, maar toch heb ik wat klachten: lichte buikpijn, zuurbranden. Ook tussen de zwangerschappen door had ik dat overigens – zij het in mindere mate.

Dus wat zou ik moeten doen? Juist ja, stoppen met chocola eten. Lukt dat tot nu toe? Totaal niet! Dus misschien dat zwart-op-wit zetten helpt. Daarbij zou ik sowieso zo graag de laatste twee maanden van mijn zwangerschap beter en gezonder eten. Niet dat ik dat verder niet doe; het zit hem in de verraderlijke tussendoortjes.

Dus van 1 tot en met 14 april ga ik proberen gezonder te eten, met als speerpunt: geen chocolade. Goh, het klinkt echt een beetje belachelijk dat ik dit op moet schrijven, maar soms is het goed om je zwakke punten op te schrijven.

Hopelijk kan ik na 14 dagen laten weten dat ik het heb volgehouden. En dat ik wellicht zelfs een strategie heb om me er in de rest van de weken ook aan te houden.

Wish me luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *